BATTLE OF THE KINGS

01/24/2019

H-D-DEALER ROTTERDAM/AMSTERDAM STRIJDT IN BATTLE OF THE KINGS 2019

 

De Battle of the Kings is de ultieme Harley-Davidson® dealer custom bike build-off. Dit jaar gaat de competitie zijn vijfde jaar in en opnieuw is het strijdtoneel groter en spectaculairder, met ruim 200 officiële H-D dealers uit 30 landen die met hun creaties de strijd met elkaar aangaan. En net als in eerdere edities is ook H-D Rotterdam er weer bij, dit jaar in nauwe samenwerking met het team van de nieuwe H-D dealership in Amsterdam. Met hun gezamenlijk ontwikkelde powercruiser ‘Screamin’ Orange’ op basis van een Harley-Davidson FXDR 114 verwacht de tandem hoge ogen te gooien.

 

Ieder model als basis

In tegenstelling tot eerdere edities zit er dit jaar geen beperking op de mogelijke basismotor: iedere machine uit de Harley-Davidson modellen line-up mag als basis dienen. Vervolgens mag maximaal de helft van de cataloguswaarde van die motorfiets als customization budget worden ingezet. Enige resterende voorwaarde is dat het eindresultaat straatlegaal moet zijn. Ron de Graaf, mede-eigenaar van zowel H-D Rotterdam als de binnenkort te openen H-D-dealership in Amsterdam, vertelt: ‘Wij wisten meteen dat de FXDR 114 als basis moest gaan dienen. Die machine is gloednieuw in de line-up, dus er is nog niet vaak iets mee gedaan. Vervolgens waren we er ook al vrij snel uit wat het moest gaan worden: geen al te rare fratsen, maar gewoon een veel vettere uitvoering van het origineel.’ En dat betekende (hand)werk aan de winkel. Onder leiding van Master Technician Toon Vlasveld werd er een nieuw stuur en een volledig custom achterspatbord/kontje gemaakt. De kentekenplaathouder kreeg een custom bevestiging vlak boven het achterwiel. Ook de tank – van zichzelf al geen kleine jongen – werd aangepakt en een stuk breder gemaakt. Vervolgens werd er een custom zadeltje gemaakt en kreeg de machine een vette 260mm achterband, terwijl er aan de voorkant een wiel van een CVO Fat Bob tussen de vorkpoten ging. Een Heavy Breather luchtfilter geeft de bike een nog agressievere stance, terwijl verschillende deksels uit de Dominion collectie de finishing touch opleverden. Uiteindelijk werd de machine afgeleverd bij GL Paints in Oud-Beijerland, waar hij zijn soft-glow oranje laklaag kreeg. Ron de Graaf licht toe: ‘Met een vestiging in Rotterdam en eentje in Amsterdam mogen we wel zeggen dat we de twee belangrijkste grootste Nederlandse regio’s bedienen, zeker vanuit een internationaal perspectief. We wilden een subtiele knik maken naar dat gegeven, daarom werd de machine oranje. We zijn benieuwd of het stemmende publiek er net zo enthousiast over is als wij!’

 

Nog een weg te gaan

Voordat H-D Rotterdam en Amsterdam zich tot Custom King 2019 kunnen laten kronen heeft hun Screamin’ Orange nog een lange weg te gaan. Zo moet de machine eerst de Benelux-competitie zien te winnen. Tot 14 februari kan het publiek nog stemmen, waarna de winnaar van de Benelux op vrijdag 15 februari bekendgemaakt op de Harley-Davidson stand op de Motorbeurs Utrecht. Daarop gaan de nationale winnaars de strijd aan in een finale showdown. De selectie en kroning van de overall Custom King 2019 vindt in november plaats op de EICMA in Milaan, waar de creaties van alle finalisten zij aan zij te bewonderen zijn.

 

Bekijk de Screamin’ Orange van H-D Rotterdam en Amsterdam hier. Onder de indruk? Vergeet dan vooral niet te stemmen.